За контакти +359879 009 566
+359878 903 665

„Една вечер в Париж“: реакции на читателите

„Ентусиаст“ издава трети роман от Никола Баро - „Една вечер в Париж“   „Една вечер в Париж“, Никола Баро Ален Бонар е собственик на малко филмотечно кино в Париж, наследено от чичо му. Ален е носталгична натура по убеждение. В неговото кино „Парадизо“ не се продават пакети с пуканки, не се предлагат огромни чаши с кока-кола, не се прожектират холивудски блокбъстъри. Ален се придържа към собствените си стандарти за качество. Той иска да излъчва филми, които подаряват мечти, и харесва редовните зрители в своето кино. Особено онази очарователна, срамежлива дама с червеното палто, която идва всяка сряда и винаги си купува билет за седемнайсети ред. Каква ли е нейната история? Една вечер Ален най-после събира смелост и кани красивата непозната на вечеря. Той открива жената на своя живот. Така се заражда най-нежната от всички любовни истории. В този момент обаче се случва нещо, което преобръща живота на Ален. Световноизвестният режисьор Алън Уд е избрал кино „Парадизо“ за снимките на новия си филм „Нежни мисли за Париж“. Изведнъж малкото кино и неговият собственик стават център на обществения интерес. Плюшеният киносалон е препълнен всяка вечер. Папараците дебнат. Само едно нещо много безпокои младия мъж: дамата с червеното палто, за която той не знае почти нищо, изведнъж изчезва. Случайно ли е това? Ален се впуска в търсене на своята любима и изживява една история, по-хубава и от на кино. Цял Париж мечтае за любов, а сега градът е по-романтичен и поетичен от всякога. Никола Баро разказва истински красива любовна история, която става още по-очарователна с препратките към класическото кино.   Ето какви са реакциите от страна на медиите и читателите за „Една вечер в Париж“:
Баро е написал пленителна история за любов, изгубена и открита в най-романтичния град на света. С чаровни герои, красива локация и перфектно темпо, последната книга на Баро е отчасти романс, отчасти мистерия, отчасти пътепис и най-вече - удоволствие за четене.

 Booklist

 
Никола Баро взима една вечер и я разглежда от всеки ъгъл, за да създаде звезден спомен и забележителен роман.

Night Owl Reviews

 
Обратите в романа карат читателя трескаво да отгръща страниците. Тази книга е перфектното четиво за всеки любител на класическо кино, добра мистерия и любовна история, развиваща се в Париж.

Fresh Fiction

 
Романтичен като „Среднощ в Париж“ на Уди Алън. Хората рядко описват френската столица по толкова поетичен начин.

 Freundin

 
През всеки книгоиздателски сезон има една любовна история, която дълбоко ме докосва. „Една вечер в Париж“ е абсолютният ми емоционален фаворит.

 Gala

 
Любовно писмо до киното. Прекрасен подарък, магическа книга

 SAT 1

 
Читателите, които не успяват да открият своята романтична страна чрез красивата книга на Никола Баро, вероятно просто нямат такава.

taz

 
Книга, която стопля сърцето ти...

Rheinische Post

Дата: 26 авг. 2014
„Една вечер в Париж“: реакции на читателите
„Алто комюникейшънс енд пъблишинг“ ООД
„Алто комюникейшънс енд пъблишинг“ ООД

Сайтът ни използва Бисквитки (Cookies). За повече информация, може да посетите: