За контакти +359879 009 566
+359878 903 665
Сотир Гелев и Пенко Гелев разкриват „Коледният случай на детектива Филип“

Сотир Гелев и Пенко Гелев разкриват „Коледният случай на детектива Филип“

Сотир Гелев и Пенко Гелев се завръщат с необикновена приключенска история


Популярните български писатели, художници и аниматори Сотир Гелев и Пенко Гелев отново изненадват децата с нова съвместна книга. „Коледният случай на детектива Филип“, публикувана от „Ентусиаст“, е история за необичайно разследване на странни отвличания на... котки.

Сотир Гелев и Пенко Гелев са едни от най-нетрадиционните и оригинални български творци. Освен писатели, автори на комикси, художници и илюстратори, те са създатели на анимационни филми, представени на различни кино фестивали във и извън България. Сотир и Пенко са носителите на редица литературни отличия – националната награда „Константин Константинов“, „Златен лъв“, награда „Перото“, „Христо Г. Данов“ и др. Под логото на „Ентусиаст“ излизат заглавията им „Приспивни песни за феи и чудовища“, „Как Лора се научи да брои до десет“ „Виола“, „Защо госпожица Дора се научи да пече курабийки“ и поредицата за Илийчо и Август.

„Коледният случай на детектива Филип“ започва с изчезването на стотици котки в града, което си е същинска мистерия. През това време детективът и неговият помощник, кучето Дарвин, скучаят в работния си кабинет. Хули, котката на известната актриса Доли Блу, също е в неизвестност. Силно разтревожена за любимото си животно, дамата наема Филип и Дарвин, които веднага се заемат със случая.

Ситуацията се оказва много по-заплетена от очакваното. Филип, Дарвин и още един техен съучастник (кой е той, предстои да разберете) започват разследване, което ще ги въвлече в опасно приключение. Ще успеят ли да спасят себе си, Коледата, а и целия свят?

Премиерата на книгата ще се състои на 26 ноември от 11:00 ч. в Книжен център „Гринуич“.

Сотир Гелев и Пенко Гелев разкриват „Коледният случай на детектива Филип“
„Алто комюникейшънс енд пъблишинг“ ООД
„Алто комюникейшънс енд пъблишинг“ ООД

Сайтът ни използва Бисквитки (Cookies). За повече информация, може да посетите: