За контакти +359879 009 566
+359878 903 665
Джек Лондон

 

Джек Лондон е псевдоним на американския писател с вероятно рождено име Джон Грифит Чейни. Роден е през 1876 г. в Сан Франциско. Автор е на над петдесет книги и около двеста разказа, като много читатели смятат, че Джек Лондон е най-добър в късия разказ.

Втората съпруга на писателя е редакторът Чармиън Китридж. Бракът им продължава до смъртта на писателя. Чармиън е прототип на много женски характери в творчеството на Лондон, точно тя е и героинята Паола от „Малката стопанка на Голямата къща“. Биографи твърдят, че книгата не е автобиографична, но е вдъхновена от живота на Джек със съпругата му, тъй като отговаря на събития случили се в живота им през зимата на 1912–1913 г. Романът е издаден е през 1915 г., една година преди Лондон да почине.

Фактите около смъртта на Джек Лондон са спорни. В смъртния му акт е записано, че той умира на 22 ноември 1916 г. от уремия, но според слухове той се е самоубил. Съществува версия, според която е сложил край на живота си от свръхдоза морфин, който през последните си години е взимал срещу болки.

Книги

Показване на 1-1 от 1 запис.
Малката стопанка на Голямата къща
Изчерпан

Малката стопанка на Голямата къща

Автор: Джек Лондон
14.99 лв.

Сайтът ни използва Бисквитки (Cookies). За повече информация, може да посетите: