За контакти +359879 009 566
+359878 903 665
Майн Рид

 

Томас Майн Рид е роден на 4 април 1818 г.в Балирони, графство Даун, в близост до Кейтсбрийдж, Северна Ирландия. Той е британско-американски писател, творил през 19. век. Известен е още като капитан Майн Рид или само Майн Рид.

Голям почитател на лорд Байрон, Майн Рид е автор на приключенски романи и други литературни произведения за деца, юноши и възрастни. Действието в неговите романи се развива в Американския Запад, Мексико, Южна Африка, Хималаите и Ямайка.

Майн Рид печели успех и признание в целия свят. За кратко време той се превръща в един от най-четените автори на приключенски романи в Европа и Северна Америка. Благодарение на изключителната си способност да завладяват читателя, книгите на Майн Рид са актуални и днес. Те са превеждани на френски, немски, италиански, испански, шведски, руски, български и много други езици, дори и на един от езиците на американските индианци.

„Квартеронката“ („Квартеронката или Приключения в Далечния запад“) е написана през 1856 г. и издадена за пръв път през 1972 г.

Книги

Показване на 1-1 от 1 запис.
Квартеронката

Квартеронката

Автор: Майн Рид
11.99 лв.

Сайтът ни използва Бисквитки (Cookies). За повече информация, може да посетите: