За контакти +359879 009 566
+359878 903 665
„Парадоксът на огледалото“ предрича времената, в които всеки може да сменя социалната си роля

„Парадоксът на огледалото“ предрича времената, в които всеки може да сменя социалната си роля

Вероятно най-смешният роман на Любен Дилов излиза отново за 1 април и малко след 160-годишнината на Габрово. „Парадоксът на Огледалото“ е посветен на Карнавала – малката, безкръвна революция, при която маските сменят житейските роли. Мъжът става жена, слугата – господар, беднякът – милионер. И няма жертви, освен нечии внезапно пораснали рога...

Писан в края на 70-те години на миналия век, „Парадоксът на огледалото“ по изключително забавен начин осмива не само властта, но и днешното време, в което – благодарение на технологиите и социалните мрежи – всеки може да се представи за друг, а животът е безкраен карнавал от разменени социални маски.

По време на знаменития Международен фестивал на хумора и сатирата в Габрово в града се появява „повреден“ извънземен, чиято единствена защита срещу враждебната околна среда е светкавичната мимикрия и пълното наподобяване на друго човешко същество. Още по-смешно става, когато средата – освен с традиционното българско гостоприемство, е гарнирана с някои ярки особености на „развития социализъм“.

Романът има силен обществен отзвук в средата на 80-те години и провокира Иванка Гръбчева да заснеме по теми от книгата филма „Карнавалът ще бъде утре“, адаптиран от Георги Данаилов. Издателите от „Ентусиаст“, Маргарита и Любен Дилови се надяват, че повторната среща на читателите с „Парадоксът на огледалото“ ще събуди интереса им и към тази незаслужено забравена лента, в която блестят имена като Георги Калоянчев, Стефан Данаилов, Георги Мамалев, Надя Тодорова, Кирил Господинов и др.

„Парадоксът на огледалото“ е том VII от събраните съчинения на Любен Дилов, издавани от „Ентусиаст“ в оригинална поредица, илюстрирана от холивудския художник Владимир Тодоров и оформена от сценографа Чавдар Гюзелев. Традиционно томовете се появяха веднага след Коледа, но пандемията измести излизането на книгата за началото на 2021 година. „Парадоксът на огледалото“ ще донесе истинска радост и смях на пленените от карантината българи и ще им помогне по диловски да се вгледат в себе си и да се опитат честно да си отговорят на въпроса: Какво би станало, ако внезапно огледалото ни проговори?...

ПОРЪЧАЙТЕ „ПАРАДОКСЪТ НА ОГЛЕДАЛОТО“ ТУК

„Парадоксът на огледалото“ предрича времената, в които всеки може да сменя социалната си роля
„Алто комюникейшънс енд пъблишинг“ ООД
„Алто комюникейшънс енд пъблишинг“ ООД

Сайтът ни използва Бисквитки (Cookies). За повече информация, може да посетите: