За контакти +359879 009 566
+359878 903 665
Журналистът Огнян Стефанов представи новата си книга „Путин, войната и ние“

Журналистът Огнян Стефанов представи новата си книга „Путин, войната и ние“

Редица интелектуалци, писатели, журналисти, общественици и представители на Посолството на Украйна у нас бяха гости на официалната премиера на „Путин, войната и ние“ от Огнян Стефанов. Събитието се проведе на 4 април 2024 г. в Книжен център „Гринуич“, а участници в него бяха авторът на книгата, журналистката и телевизионна водеща Люба Кулезич и Виктория Бисерова, управителят на издателство „Ентусиаст“.

„Убедена съм, че тази книга ще се превърне в значимо събитие не само за читателите, журналистите, книжарите и библиотекарите, а ще бъде важна и за обществения живот в България“, заяви Виктория Бисерова. „Това издание ни дава основание да започнем дискусия по тема, по която българското общество е полярно разделено и предизвиква ожесточени спорове. Същественият принос на „Путин, войната и ние“ е в лицето на фактите, по чиято база може да се проведе подплатен разговор.“

„Ефектът на тази книга е, че тя е подредена като един пъзел, в който има много познати фигури, но общата картина се разбира от контекста“, сподели Люба Кулезич. „Стават ясни трансформациите на Путин и неговото обкръжение. Има познати факти, гарнирани с много непознати притурки и детайли, които правят от общата картина нещо наистина зловещо. Зловещо, защото не можеш да го обясниш с логически аргументи. Още по-зловещо е това, че има проекции и върху България.“

Авторът Огнян Стефанов изрази своята признателност към издателство „Ентусиаст“, което открива в текста му съвместен проект, с който да бъде заявено пред обществото общата позиция по събитията, които вълнуват и ужасяват целия свят, правят го трудно разбираем и затова много хора се лутат в своите убеждения.

„Направих всичко по силите си да бъда стриктен по отношение на фактите. Не съм написал книга срещу Русия, според мен Русия, която познаваме, и културата на тази страна, нямат нищо общо с голяма част от нейните управници през години и властта, която има в момента“, подчерта Огнян Стефанов.

Журналистът обобщи, че е написал „Путин, войната и ние“, защото му иска през „процепа на вратата“, където и да се намираме, малко по малко да влиза чувството на свобода.

Журналистът Огнян Стефанов представи новата си книга „Путин, войната и ние“
„Алто комюникейшънс енд пъблишинг“ ООД
„Алто комюникейшънс енд пъблишинг“ ООД

Сайтът ни използва Бисквитки (Cookies). За повече информация, може да посетите: