За контакти +359879 009 566
+359878 903 665

Глава 12

Започни да живееш, Клоуи Браун
Започни да живееш, Клоуи Браун
Стария слон
Стария слон
Автор: Жером Лубри 36156
22.00 лв. 2999-10-10 Печатно издание
Наличност: Наличен

ISBN: 9786191645480

17.00 лв. Електронно издание

ISBN: 978-619-164-556-5

Спомените могат да бъдат смъртоносни понякога...

1986 г. Давид и Самюел са на дванайсет години и както всяко лято и сега прекарват една седмица от ваканцията си на брега на океана. Там те се запознават с Жули, момиче на тяхната възраст, и трите деца стават неразделни. Но тази година една сянка тегне над малкото курортно селище – възрастните си организират тайни сбирки, стават все по-напрегнати, мрачни и мистериозни. Към края на почивката Жули изчезва.

30 години по-късно Давид е станал известен писател, а Самюел – негов издател. През това време те нито веднъж не са споменали името на приятелката си от детинство. Но един ден всеки от тях получава странен плик. В него има загадъчен ръкопис, който разказва за събитията през онова трагично лято и внася съвсем нова светлина върху историята, която всички се опитват да забравят.  

Призраци и чудовища от детството, мъчителни спомени, престъпление и изкупление – когато едно драматично събитие от миналото се завърне в настоящето, единственият възможен път е този към истината, колкото и болезнена да е тя.

 

Между миналото и бъдещето, детската безгрижност и дълбоко погребаните тайни, спазените и неспазените обещания, съспенсът е гарантиран. Разказът е увлекателен, а интригата – умело заплетена. Не се колебайте да се насладите на тази оригинална и драматична история.

Librairie Dialogues

 

Жером Лубри създава роман в романа, за да ви хвърли на произвола на фантомите от миналото и кошмарите от детството. Резултатът е едно абсолютно завладяващо четиво!

Page des libraires

Автор

Жером Лубри

Жером Лубри е един от най-нашумелите френски автори. Работи в ресторантьорския бизнес до 2016 г., когато решава да стане писател.

През 2017 г. публикува първия си роман „Les chiens de Détroit“, за който получава наградата Plume Libre d'argent през 2018 г. Същата година вестник „Le Parisien“ го обявява за един от най-обещаващите френски криминални автори...

Допълнителна информация

Година 2023
Превод Иван Баталов
Оригинален език Френски
Дизайн Яна Аргиропулос
Обем 320 с.
Формат 14 х 21 см
Корици Меки
Категории Enthusiast Books
Намаления до 35%

За медиите

След успеха на обсебващия трилър „Тайните убежища“ Жером Лубри се завръща с нова завладяваща ума история. „Глава 12“, издавана от „Ентусиаст“, разкрива болезнените спомени на двама приятели и ги връща в тяхното детство, белязано от мистериозно убийство. Написана като роман в романа, книгата е пропита с напрежение и ще накара и най-силното сърце да забие ускорено. През 2019 г. заглавието е отличено с наградата за най-добър трилър на френския литературен фестивал Mauves en noir.

Жером Лубри е един от най-нашумелите млади френски писатели. През 2017 г. излиза дебютният му роман „Кучетата от Детройт“, отличен с наградата Silver Plume Libre. Третият му хитов трилър „Тайните убежища“ получава престижното отличие Prix Cognac за най-добър френскоезичен роман за 2019 г.

Годината е 1986. Давид и Самюел са на дванайсет години и както всяко лято и сега прекарват една седмица от ваканцията си на брега на океана. Там те се запознават с Жули, момиче на тяхната възраст, и трите деца стават неразделни. Но тази година една сянка тегне над малкото курортно селище. Към края на почивката Жули изчезва.

Трийсет години по-късно Давид е станал известен писател, а Самюел – негов издател. През това време те нито веднъж не са споменали името на приятелката си от детинство. Но един ден всеки от тях получава странен плик. В него има загадъчен ръкопис, който разказва за събитията през онова трагично лято и внася съвсем нова светлина върху историята, която всички се опитват да забравят.

Романът „Глава 12“ примамва читателите в спиралата на миналото, а там спомените са като призраци, чиито гласове ще им шепнат, някои дори ще им крещят, докато бъдат опитомени. Защото може би точно един призрак е ключът към всичко.

„Между миналото и бъдещето, детската безгрижност и дълбоко погребаните тайни, спазените и неспазените обещания, съспенсът е гарантиран“, споделят от Librairie Dialogues. „Разказът е увлекателен, а интригата – умело заплетена.“

Доставка

ДОСТАВКА

Поръчаните стоки се доставят чрез куриерскa фирмa „СПИДИ“, след като Потребителят избере начина и съответната цена за доставка на посочения от него адрес при регистрация на enthusiast.bg.

СРОК НА ДОСТАВКА

Направената поръчка ще бъде изпратена в срок до 48 часа на посочения от Потребителя адрес за доставка, и ще бъде доставена спрямо времевия диапазон за съответната услуга, предоставена от съответната куриерска фирма.
Поръчки направени след 14:00 ч. ще бъдат изпълнявани най-рано на следващия работен ден.

Ако желаете вашата поръчка да бъде изпратена възможно най-бързо, моля звъннете на телефон:

+359 878 903 665 или +359 879 009 566.

Доставката се извършва само в работни дни.

ЦЕНИ НА ДОСТАВКА

enthusiast.bg ползва преференциални цени за всички свои пратки в рамките на страната касаещи услугата „врата- врата“, „врата - офис“, „oфис-офис“, „офис-автомат“ (услугата до автомат на куриерската фирма е най-евтин! Препоръчваме този вариант за доставка)
За улеснение на Потребителите и с цел избягване на грешки, enthusiast.bg използва адаптивен модул, който при направена поръчка автоматично предоставя избор на Потребителя за начина на доставка, информирайки го за съответната цена за доставка.

*За повече информация – ценова листа „Спиди“

Стойността на куриерската услуга се заплаща от клиента при доставка.
При доставка с наложен платеж, дължимата сума за стойността на поръчката и куриерската услуга се заплаща в брой на куриера срещу товарителница с опис.
Горните условия важат за доставки на територията на Република България.

За доставки извън страната, моля пишете на email адрес: dimitrov@enthusiast.bg и/или sales@enthusiast.bg. За доставки извън страната се изпозлват: "Български Пощи" АД, куриерска фирма Спиди - DPD или друг куриер спрямо изискванията на клиента.

Актулизирана информация на 31.01.2023 г.

Сайтът ни използва Бисквитки (Cookies). За повече информация, може да посетите: