За контакти +359879 009 566
+359878 903 665

Градът на Божията мъдрост

Страшни зверове (малък формат)
Страшни зверове (малък формат)
Балада за самозвания рицар Желязко и огнедишащия дракон Димчо
Балада за самозвания рицар Желязко и огнедишащия дракон Димчо
Автор: Светлозар Стоянов 36217
20.00 лв. 2999-10-10 Печатно издание
Наличност: Наличен

ISBN: 978-619-164-605-0

Това е роман за града, който ни е отказан. За невъзможната София, за обърнатите гърбове, за захлопнатите врати, за лишаването ти от избора да бъдеш там, където мечтаеш да бъдеш. За София, която не си.

 

***

„Градът на Божията мъдрост“ показва ситуация, характерна за съвременния българин – мигриране от родното място в столицата: заради провинциализма, ограничаващ свободата и възможностите за развитие, но също така и от любопитство и желание да постави на изпитание и личността си, и способностите си да преодолее по-сложни житейски трудности, както и да попадне в конфликтна и конкурентна литературна среда. Светлозар Стоянов, журналист в периферни провинциални издания, иска да стане не само софийски, но и световен писател. Няма на какво друго да разчита, освен на таланта и на своята откровеност в търсене на истини. Сблъсъкът с новата среда е понякога екзистенциално трагичен, но Светльо успява с безкомпромисна честност и смелост да разкаже за онова, което мнозина български писатели са премълчали.

Палми Ранчев

Автор

Светлозар Стоянов

Светлозар Стоянов е роден през 1974 г. в Казанлък. Завършва Българска филология и етнология в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“. Работи като репортер, редактор и автор в регионални и национални медии, като гимназиален учител по български и литература, художник-портретист по Черноморието, екскурзовод, барман. Автор е на три книги „Втора класа“ (2010), „Г...

Допълнителна информация

Година 2024
Дизайн Яна Аргиропулос
Обем 256 с.
Формат 14 х 21 см
Корици Меки
Категории Enthusiast Books

За медиите

Десет години след премиерата на последната му книга „Гравюра от белези“ писателят и журналист Светлозар Стоянов отново стъпва на литературната сцена. Новият му роман „Градът на Божията мъдрост“, издаван от „Ентусиаст“, съдържа неговите лични признания за годините от пристигането му в София и първите опити да се наложи в културните ѝ среди до разочарованието и горчивината, която впоследствие тя му оставя.

Светлозар Стоянов работи основно като репортер, редактор и автор в регионални и национални медии. Той е трикратен носител на отличието „Журналист на годината“ на Българската асоциация на регионалните медии и получава повече от десет литературни награди за първите му две книги „Втора класа“ и „Гравюра от белези“. Писателят публикува своите разкази в редица български списания, сред които „Култура“, „Biograph“, „Пламък“, „Светлоструй“, чешкото издание „Роден край“ и украинското „Превал“, както и във вестниците „Труд“, „Преса“, „Литературен форум“ и „Новинар“. Превеждан е на английски, руски и украински език.

В настоящия роман Светлозар споделя своя опит от стремежа си към литературно признание. Дошъл от Казанлък в София, той преследва мечтата си да се реализира като успешен автор в епицентъра на конкурентната среда. Важна роля в неговата история играе известният писател и поет Калин Терзийски, на който Светльо искрено се възхищава и уважава.

През погледа на Светлозар читателите ще се потопят в суровите емоции на надежда, отчаяние и устойчивост, докато той се цели към неуловимото и така далечно удовлетворение. А София, с нейното неуморно темпо и високи амбиции, се превръща едновременно в убежище и бойно поле за писателските копнежи.

„Градът на Божията мъдрост“ показва ситуация, характерна за съвременния българин – мигриране от родното място в столицата: заради провинциализма, ограничаващ свободата и възможностите за развитие, но също така и от любопитство и желание да постави на изпитание и личността си, и способностите си да преодолее по-сложни житейски трудности, както и да попадне в конфликтна и конкурентна литературна среда“, споделя редакторът на книгата Палми Ранчев. „Светлозар Стоянов успява с безкомпромисна честност и смелост да разкаже за онова, което мнозина български писатели са премълчали.“

Доставка

ДОСТАВКА

Поръчаните стоки се доставят чрез куриерскa фирмa „СПИДИ“, след като Потребителят избере начина и съответната цена за доставка на посочения от него адрес при регистрация на enthusiast.bg.

СРОК НА ДОСТАВКА

Направената поръчка ще бъде изпратена в срок до 48 часа на посочения от Потребителя адрес за доставка, и ще бъде доставена спрямо времевия диапазон за съответната услуга, предоставена от съответната куриерска фирма.
Поръчки направени след 14:00 ч. ще бъдат изпълнявани най-рано на следващия работен ден.

Ако желаете вашата поръчка да бъде изпратена възможно най-бързо, моля звъннете на телефон:

+359 878 903 665 или +359 879 009 566.

Доставката се извършва само в работни дни.

ЦЕНИ НА ДОСТАВКА

enthusiast.bg ползва преференциални цени за всички свои пратки в рамките на страната касаещи услугата „врата- врата“, „врата - офис“, „oфис-офис“, „офис-автомат“ (услугата до автомат на куриерската фирма е най-евтин! Препоръчваме този вариант за доставка)
За улеснение на Потребителите и с цел избягване на грешки, enthusiast.bg използва адаптивен модул, който при направена поръчка автоматично предоставя избор на Потребителя за начина на доставка, информирайки го за съответната цена за доставка.

*За повече информация – ценова листа „Спиди“

Стойността на куриерската услуга се заплаща от клиента при доставка.
При доставка с наложен платеж, дължимата сума за стойността на поръчката и куриерската услуга се заплаща в брой на куриера срещу товарителница с опис.
Горните условия важат за доставки на територията на Република България.

За доставки извън страната, моля пишете на email адрес: dimitrov@enthusiast.bg и/или sales@enthusiast.bg. За доставки извън страната се изпозлват: "Български Пощи" АД, куриерска фирма Спиди - DPD или друг куриер спрямо изискванията на клиента.

Актулизирана информация на 31.01.2023 г.

Сайтът ни използва Бисквитки (Cookies). За повече информация, може да посетите: