За контакти +359879 009 566
+359878 903 665

Вълнения

Възпитание на чувствата
Възпитание на чувствата
Газпром – зловещата империя
Газпром – зловещата империя
Автор: Анри Троая 4367
17.00 лв. 2999-10-10 Печатно издание
Наличност: Наличен

ISBN: 978-619-164-212-0

Романът „Вълнения“ е последната част от трилогията на Анри Троая за вълнуващата история на една френска фамилия. Жан-Марк прекратява връзката си със своята мащеха Карол, но това не е достатъчно, за да се възстанови мирът в семейство Ейглетиер. Дълбоко наранен от предателството на сина си, Филип Ейглетиер вече не иска да го вижда. Нещо повече, Филип е готов да падне на колене, само и само да си върне невярната съпруга. Тя, от своя страна, му връща жестоко за всичките му изневери. И потънал в своята егоистична битка, Филип забравя дори собствените си деца. Той не се интересува, че Даниел, който се жени на 19 години и става баща, живее при семейството на жена си; нехае за абсурдната ситуация, в която се оказва дъщеря му Франсоаз, разкъсвана между любовта си към циничния си съпруг Александър Козлов и към неговия незаконен син – чаровния Никола; нито че Жан-Марк планира да се омъжи за снобката Валери, от страх че не може да се справи сам с живота си.

Умората, която идва неизбежно с годините, „вълчият“ апетит на младостта, обсесията от смъртта, предизвикателствата на съвременния живот, предсмъртните стонове на една остаряла социална система, пълна със „загнили места“ – такива теми се обсъждат в този горчив роман, с който Троая приключва сагата за семейство Ейглетиер.

Автор

Анри Троая

Анри Троая е френски писател, романист и брилянтен биограф, който е роден в Русия през 1911 г. По време на Болшевишката революция напуска семейството си, а през 1920 г. отива да живее в Париж. Още на 24-годишна възраст получава първия си литературен приз, а през 1959 г. е избран за академик във Френската академия.

Написал е над 100 биографии на едни от най-известните личности  о...

Допълнителна информация

Година 2017
Превод Никола Шивачев
Оригинален език Френски
Дизайн Вихра Стоева
Обем 344 с.
Формат 14 х 21 cm
Корици Меки
Категории Enthusiast Books

За медиите

Те са богати, красиви, умни и властни. Животът им изглежда съвършен. Но под повърхността се крият хора като всички останали – разкъсвани от страсти, съмнения, любов, лъжи и предателства. Te са семейство Ейглетиер. С драматичния роман „Вълнения“, който издателство „Ентусиаст“ публикува през юни, френският писател Анри Троая приключва сагата, посветена на вълнуващата фамилия. 

Троая е определян като един от най-добрите съвременни писатели, отличаващи се с неподражаем стил и остър език, а произведенията му незабавно се превръщат в класика. Още с излизането си творбите му предизвикват революция във френските литературни кръгове в средата на миналия век. Лев Асланович Тарасов, както е истинското име на родения в Русия писател, прави дисекция на френското общество и сваля маските на прочутата парижка буржоазия. Той излага на показ цялата досада и лицемерие на най-консервативните прослойки, живеещи в лъскавите квартали на столицата. 

Този мотив е в основата на сагата за богатото френско семейство Ейглетиер. Началото на поредицата Анри Троая поставя през 1965 г. Първата книга предизвиква небивал успех не само на запад, но и в България, където е публикувана три години по-късно. Историята продължава да бъде актуална и днес, защото проблемите за гордостта и човешкото себелюбие остават непреходни. 

Както първите книги от трилогията – „Семейство Ейглетиер“ и „Гладът на лъвчетата“ – „Вълнения“ е написана в най-добрите традиции на френската литература. Романът може да бъде определен като психологическа семейна драма. В третата част от поредицата Жан-Марк Ейглетиер прекратява връзката със своята мащеха Карол, но това не е достатъчно, за да се възстанови мирът в семейството. Дълбоко наранен от предателството на сина си, главата на фамилията Филип вече не иска да го вижда. Нещо повече, Филип е готов да падне на колене, само и само да си върне невярната съпруга. Тя, от своя страна, му връща жестоко за всичките му изневери. И потънал в своята егоистична битка, Филип забравя дори собствените си деца. Той не се интересува, че Даниел, който се жени на 19 години и става баща, живее при семейството на жена си; нехае за абсурдната ситуация, в която се оказва дъщеря му Франсоаз, разкъсвана между любовта си към циничния си съпруг Александър Козлов и към неговия незаконен син – чаровния Никола; нито че Жан-Марк планира да се омъжи за снобката Валери от страх, че не може да се справи сам с живота си.

Умората, която идва неизбежно с годините, „вълчият“ апетит на младостта, обсесията от смъртта, предизвикателствата на съвременния живот, предсмъртните стонове на една остаряла социална система, пълна със „загнили места“ – това са темите, преплетени във „Вълнения“. Книгата ще провокира и предизвика читателите, а привържениците на неподправения стил на Троая няма да останат разочаровани. 
 

Доставка

ДОСТАВКА

Поръчаните стоки се доставят чрез куриерскa фирмa „СПИДИ“  и „ЕКОНТ“ (временно не се извършват доставки с куриерска фирма "ЕКОНТ"!) след като Потребителя избере начина и съответната цена за доставка на посочения от него адрес при регистрация на enthusiast.bg.

СРОК НА ДОСТАВКА

Направената поръчка ще бъде изпратена в срок до 48 часа на посочения от Потребителя адрес за доставка, и ще бъде доставена спрямо времевия диапазон за съответната услуга, предоставена от съответната куриерска фирма.
Поръчки направени след 14:00ч. ще бъдат изпълнявани най-рано в следващия работен ден.

Ако желаете вашата поръчка да бъде изпратена възможно най-бързо, моля звъннете на телефон: +359 878 903 665 или +359 879 009 566.
Доставката се извършва само в работни дни.

ЦЕНИ НА ДОСТАВКА

enthusiast.bg ползва преференциални цени за всички свои пратки в рамките на страната касаещи услугата „врата- врата“, „врата - офис“, „oфис-офис“, „офис-автомат“ (услугата до автомат на куриерската фирма е най-евтин! Препоръчваме този вариант за доставка)
За улеснение на Потребителите и с цел избягване на грешки, enthusiast.bg използва адаптивен модул, който при направена поръчка автоматично предоставя избор на Потребителя за начина на доставка, информирайки го за съответната цена за доставка.

*За повече информация – ценова листа „Спиди“

*За повече информация – ценова листа „ЕКОНТ“ временно не се извършват доставки с куриерска фирма „ЕКОНТ“!

Стойността на куриерската услуга се заплаща от клиента при доставка.
При доставка с наложен платеж, дължимата сума за стойността на поръчката и куриерската услуга се заплаща в брой на куриера срещу товарителница с опис.
Горните условия важат за доставки на територията на Република България.

За доставки извън страната, моля пишете на email адрес: dimitrov@enthusiast.bg и/или sales@enthusiast.bg. За доставки извън страната се изпозлват: "Български Пощи" АД, куриерска фирма Спиди - DPD или друг куриер спрямо изискванията на клиента.

Актулизирана информация на 10.03.2022г.

Сайтът ни използва Бисквитки (Cookies). За повече информация, може да посетите: