За контакти +359879 009 566
+359878 903 665

Вилма Хахова и миниатюрните пирати

Защо учениците не обичат училището?
Защо учениците не обичат училището?
Страшни зверове (малък формат)
Страшни зверове (малък формат)
Автори: Нора Кунас , Тему Юхани 36215
15.00 лв. 2999-10-10 Печатно издание
Наличност: Наличен

ISBN: 978-619-164-606-7

Една необикновена баба, говорещ петел и непокорни миниатюрни пирати – перфектна рецепта за приключение.

Посещението на Лили и Мико при неприятния чичо Джим се превръща в най-вълнуващото им приключение, когато се запознават с чудатата съседка Вилма Хахова. Тя и нейните приятели, говорещият петел Педро и бившият пират Торстен Дървения крак, усилено се подготвят за конкурса за аранжиране на цветя. Всичко върви по план до момента, в който скритите в мазето ѝ миниатюрни пирати оживяват и започват да вилнеят из града. Какви ли неприятности ще забъркат?

„Вилма Хахова и миниатюрните пирати“ има всичко необходимо, за да ви завладее: пленяващ сюжет, хумор, лекота на текста, забавни приключения и прекрасни черно-бели илюстрации.

Автор

Нора Кунас

Нора Кунас e финландска авторка на издания за деца. Завършва Академията за изкуства в Турку със специалност „Филм и медия“ и оттогава работи за различни телевизионни продукции. За своите книги тя черпи вдъхновение от творчеството на Роалд Дал, а нейна запазена марка е налудничавият хумор, подправен със странни герои и бодро настроение.
До момента е публикувала 8 книги за дец...

Тему Юхани

Тему Юхани е финландски илюстратор, графичен дизайнер и художник на комикси. Неговата работа може да бъде видяна в различни издания за деца, публикувани в над 30 държави. 

Допълнителна информация

Година 2024
Превод Росица Цветанова
Оригинален език Фински
Художник Тему Юхани
Дизайн Яна Аргиропулос, адаптация
Обем 152 с.
Формат 13 х 20 см
Корици Меки
Категории Enthusiast Children's Books

За медиите

Вдъхновена от творчеството на Разказвач №1 в света Роалд Дал, финландската авторка Нора Кунас прави своя дебют у нас с весела, жизнена и непринудена история, която обещава много смях и истинска забава. „Вилма Хахова и миниатюрните пирати“, издавана от „Ентусиаст“, разказва за шантавата авантюра, в която се забъркват две хлапета, една необикновена баба и говорещ петел заради банда дребни разбойници. През 2023 г. книгата печели швейцарската литературна награда Prix Chronos, с която се отличават издания за деца, посветени на приятелството и връзката между поколенията.

Нора Кунас учи в Академията за изкуства в Турку, където завършва специалност „Филм и медия“ и започва да работи за различни телевизионни продукции. Тя е автор на 8 книги за деца, в които преобладава налудничавият хумор, подправен със странни герои и бодро настроение.

За първия си роман „Вилма Хахова и миниатюрните пирати“ писателката обединява сили с финландския илюстратор Тему Юхани, който добавя щури образи към текста. Работата на Тему може да бъде видяна в още редица издания, публикувани в над 30 държави.

Историята започва с пристигането на Лили и Мико при неприятния им чичо Джим. Примирени, че ще прекарат поредното тягостно гостуване, децата дори не подозират, че то ще се превърне в най-вълнуващото им приключение благодарение на чудатата съседка Вилма Хахова. Тя и нейните приятели, говорещият петел Педро и бившият пират Торстен Дървения крак, усилено се подготвят за конкурса за аранжиране на цветя. Всичко върви по план до мига, в който скритите в мазето ѝ миниатюрни пирати оживяват и започват да вилнеят из града. Какви ли неприятности ще забъркат?

Романът съдържа всичко необходимо, за да завладее малките читатели – пленяващ сюжет, шеговити моменти и очарователни илюстрации. Допълнение към всичко това е ценното послание за разбирателството, екипната работа и взаимното уважение между хората без значение от възрастта.

Доставка

ДОСТАВКА

Поръчаните стоки се доставят чрез куриерскa фирмa „СПИДИ“, след като Потребителят избере начина и съответната цена за доставка на посочения от него адрес при регистрация на enthusiast.bg.

СРОК НА ДОСТАВКА

Направената поръчка ще бъде изпратена в срок до 48 часа на посочения от Потребителя адрес за доставка, и ще бъде доставена спрямо времевия диапазон за съответната услуга, предоставена от съответната куриерска фирма.
Поръчки направени след 14:00 ч. ще бъдат изпълнявани най-рано на следващия работен ден.

Ако желаете вашата поръчка да бъде изпратена възможно най-бързо, моля звъннете на телефон:

+359 878 903 665 или +359 879 009 566.

Доставката се извършва само в работни дни.

ЦЕНИ НА ДОСТАВКА

enthusiast.bg ползва преференциални цени за всички свои пратки в рамките на страната касаещи услугата „врата- врата“, „врата - офис“, „oфис-офис“, „офис-автомат“ (услугата до автомат на куриерската фирма е най-евтин! Препоръчваме този вариант за доставка)
За улеснение на Потребителите и с цел избягване на грешки, enthusiast.bg използва адаптивен модул, който при направена поръчка автоматично предоставя избор на Потребителя за начина на доставка, информирайки го за съответната цена за доставка.

*За повече информация – ценова листа „Спиди“

Стойността на куриерската услуга се заплаща от клиента при доставка.
При доставка с наложен платеж, дължимата сума за стойността на поръчката и куриерската услуга се заплаща в брой на куриера срещу товарителница с опис.
Горните условия важат за доставки на територията на Република България.

За доставки извън страната, моля пишете на email адрес: dimitrov@enthusiast.bg и/или sales@enthusiast.bg. За доставки извън страната се изпозлват: "Български Пощи" АД, куриерска фирма Спиди - DPD или друг куриер спрямо изискванията на клиента.

Актулизирана информация на 31.01.2023 г.

Сайтът ни използва Бисквитки (Cookies). За повече информация, може да посетите: