За контакти +359879 009 566
+359878 903 665

#ентусиастите: Мария Чунчева

DSC_1301

По случай наближаващия седми рожден ден на „Ентусиаст“, решихме да ви запознаем с екипа, който стои зад успеха на издателството.

Всъщност никой не се обръща към нашия обичaн главен редактор, гръбнака на добре смазаната ни професионална машина, с истинското й име. Най-разпространеният й прякор е Чунчи.

Чунчи е работила в почти всяка сфера на книгоиздаването и в крайна сметка се е спряла на редакторското поприще. Тя е е главен редактор на издателство „Ентусиаст“ още от самото му създаване и е виновник за излизането на едни от най-големите ни бестселъри на български език. Неуморен читател и изключително позитивен човек, тя е винаги готова да ни нахрани с плодове и да ни заведе групово на пилатес. Освен по всички тези неща, можете да я познаете по къдравата й коса, за която благородно й завиждаме, и по чаровната усмивка на живо (която моментално се скрива при наличието на обектив, насочен към нея).

Ето какво има да каже Чунчи за себе си:

Като малка си мислех, че... като порасна, ще стана журналист. Като гледам медийната среда в момента, съм много щастлива, че съм поела по друг път.

Плейлистата ми... се състои от песни на Depeche Mode, Red Hot Chili Peppers, U2, Queen, Massive Attack, Заз, Стинг, Мейси Грей и много други. Малко ретро, но на мен си ми харесват. Не знам дали да се притеснявам, че не знам нито една песен на Джъстин Бийбър.

Когато работя... обичам да слушам музика. И в 90% от времето съм щастлива, защото съм превърнала хобито си в професия. Предполагам, че това ме прави късметлийка.

В хладилника ми винаги има... плодове и вино. Да, знам, клише.

Ентусиазмът за мен е... да правиш всичко с желание и страст.

Мечтите ми най-често... са свързани с пътешествия извън България. И предимно по дестинации с топъл климат.

Страх ме е... от вода!

Ако бях герой на Роалд Дал, щях да съм... Матилда, заровена в книгите. Но без ужасното семейство. Моето си е хубаво и си го обичам. Само дето със смятането не се справям толкова добре като нея.

Между кориците на живота ми... има още много хубави дни, пълни с положителни емоции – любов, пътешествия в добра компания, приятели и работа, която да ми доставя удоволствие. Надявам се да се изненадам приятно...

Дата: 14 март 2017
#ентусиастите: Мария Чунчева
„Алто комюникейшънс енд пъблишинг“ ООД
„Алто комюникейшънс енд пъблишинг“ ООД

Сайтът ни използва Бисквитки (Cookies). За повече информация, може да посетите: