За контакти +359879 009 566
+359878 903 665
Иван Раденков с нов детски роман

Иван Раденков с нов детски роман

Малко след като зарадва малките читатели с историите за лакомници от книгата „Вкусът на приключенията“, обичаният детски писател Иван Раденков се завръща с ново заглавие за деца и тийнейджъри. „Велосипедисти край езерото Папийон“, издаван от „Ентусиаст“, е роман, написан за всички малчугани, които обичат щурите игри на открито, изобретенията и разрешаването на загадки, поръсени с щипка научно вълшебство. А черно-белите илюстрации на Василена Харизанова още повече ще провокират тяхното въображение.

Стремителна, мокра, шеметна и изпълнена със смях, книгата разказва за приключенското пътуване на две хлапета по въздух (със стар въжен лифт), по вода (с каяци) и по суша (с велоситанкове) в компанията на чудати персонажи и странни съоръжения.

Проп и Морис са най-добри приятели, неразделни досущ като своите дядовци Петер и Макс – славни колоездачи, легендарни победители във велосипедните състезания от близкото минало. И точно като своите дядовци, умеят да се забъркват в куп премеждия и колелокрушения, от които все излизат... мокри. Но които дават да се разбере, че страхът се бори само със смях.

В търсене на изчезналите велошампиони, те откриват красотата на света около тях, но също и тази на... Кара, момичето, което ще ги научи да карат каяци, а те на свой ред ще я запалят по велосипедните състезания.

С „Велосипедисти край езерото Папийон“ Иван Раденков доказва, че в най-опасните мигове ставаме приятели завинаги, а пътят към победата е не по-малко важен от самата победа. Особено ако е весел и главозамайващ.

На 24 октомври 2020 г. от 12:00 ч. в Книжен център „Гринуич“ ще се състои и специалната премиера на книгата, след която всяко дете ще си тръгне със сухи чорапки, но мокри от смях очи.

Иван Раденков с нов детски роман
Алто комюникейшънс енд пъблишинг ООД
Алто комюникейшънс енд пъблишинг ООД

Сайтът ни използва Бисквитки (Cookies). За повече информация, може да посетите: