За контакти +359879 009 566
+359878 903 665
Когато мълчанието е злато. Червено.

Когато мълчанието е злато. Червено.

Един от най-популярните и коментирани романи на обичаната българска писателка Людмила Филипова излиза в ново издание от „Ентусиаст“. Вдъхновен от шокиращите данни за световната нелегална търговия с кръвни продукти, взела милиони невинни жертви, и от драматичните събития около процеса срещу българските медици в Либия, „Червено злато“ изобличава значими глобални тайни, конспирации и заговори, бизнес и политически игри за власт и пари.

Майсторският политически трилър на Людмила Филипова преплита реални факти, скрити опасности и неочаквани международни разкрития. Писателката създава едновременно завладяваща и напрегната история за невидими, но напълно реални заплахи, които и днес застрашават всеки от нас. За тайната масова търговия със смъртоносен продукт, облечен в опаковка на скъпо животоспасяващо лекарство, което може да попадне във всяка болница по света. Но най-вече за несъкрушимата човешка воля, за неумиращата надежда и за любовта, която побеждава всички страхове.

Базирана на дългогодишно авторско разследване, проведено на територията на седем държави и няколко континента, в „Червено злато“ се разпознават образите на български и световни политици, процеси и лица от медиите. Романът среща читателите и със съдбите на изключително значими, но никому неизвестни хора.

„Тази книга е една от милиардите възможни истории, основани на сбор от факти… Възможно е много хора да не разпознаят своята версия в нея. Защото все пак в училище учим История, а не сбор от факти“, споделя Филипова.

Разказът се разпростира по цялото земно кълбо. Америка, Европа, Русия, Либия, Зимбабве и Изтока са въвлечени в незаконна търговия с кръв, която причинява смъртта на повече от 2 милиона души, като разпространява ХИВ вируса, Хепатит и други болести чрез нелегални, но печеливши и политически защитени канали.

Няколко човешки съдби се преплитат в капана на смъртоносния, но доходоносен бизнес с „червеното злато“. Проститутката Корина е готова на всичко, за да изхрани сина си Бакари. Винсент Винегер е бивш служител на австрийската компания „Абловия“, замесена в международни скандали заради хилядите литри заразена кръв, които продава по света. Разследващият журналист Кирил е решен да изобличи тази конспирация и пробудилата се съвест на Винсент ще му помогне да го направи. Шестима български медици и един палестински лекар се озовават в арабски затвор по неизвестни причини и преживяват жестоки изпитания и мъчения.

Според Любен Дилов-син отчетливите епизоди, сюжети и яростни образи превръщат „Червено злато“ във филм. „Книгата подлага на изпитание смелостта ни да се сблъскаме челно с образи, които – банализирани от телевизионните новини – сега се изправят плътни, ярки и раняващи и най-притъпената съвест.“

Когато мълчанието е злато. Червено.
„Алто комюникейшънс енд пъблишинг“ ООД
„Алто комюникейшънс енд пъблишинг“ ООД

Сайтът ни използва Бисквитки (Cookies). За повече информация, може да посетите: