За контакти +359879 009 566
+359878 903 665
Къде са съкровищата на Вълчан войвода?

Къде са съкровищата на Вълчан войвода?

Популярната журналистка Ирена Григорова тръгва по стъпките на легендарния Вълчан войвода и неговите митични съкровища в новата си книга „Скитник в мрака“, издавана от „Апостроф“. След големия успех на „Мистичните пътеки на България“ и „Прастари времена“ този път авторката повежда читателите на незабравимо приключение из любопитните и недостатъчни популярни моменти от нашата история.

В тъмата на миналото се появяват силуетите на безброй герои, дали живота си за свободата на България. Някои от тях са безвъзвратно забравени, други честваме всяка година, а трети, въпреки че не са официално признати, са намерили място в сърцата на хората.

Най-известният и обичан такъв герой е Вълчан войвода, който и днес живее в паметта на народа ни чрез митове, легенди, песни и писания. Освен с героичните си подвизи, Войводата е познат и като основен вдъхновител и участник в стотици иманярски предания. Вандалските следи, оставени от търсачите на неговите съкровища, могат да бъдат видени из цялата страна.

Не по-малко интригуваща обаче е личността на Войводата. Той често е представян като безпощаден, зловещ разбойник, който няма милост и прошка нито към свои, нито към чужди. Но освен всички тези определения, Ирена Григорова му дава още едно – на най-големия мечтател – най-вече заради идеята, че един човек може да поведе след себе си стотици, които години наред да следват мечтата за свобода.

Измислен персонаж ли е Вълчан войвода и кое е истинското му лице? Как той помага за Освобождението на България? Какво е ролята му за построяването на Софийския университет „Св. Климент Охридски“? Къде са описите на заровените му богатства?

В книгата си „Скитник в мрака“ Ирена Григорова изследва всички достъпни източници, за да намери отговорите, които не са еднозначни. И въпреки всички противоречия и несъответствия на преден план остава силният и пълнокръвен образ на един знаменит българин, когото трябва да помним.

ПОРЪЧАЙТЕ КНИГАТА ТУК

Къде са съкровищата на Вълчан войвода?
„Алто комюникейшънс енд пъблишинг“ ООД
„Алто комюникейшънс енд пъблишинг“ ООД

Сайтът ни използва Бисквитки (Cookies). За повече информация, може да посетите: