За контакти +359879 009 566
+359878 903 665
На бреговете на „Беззвездното море“

На бреговете на „Беззвездното море“

Авторката на международния бестселър „Нощният цирк“ Ерин Моргънстърн се завръща у нас с нов дългоочакван роман. „Беззвездното море“, издаван на български език от „Ентусиаст“, е опияняваща история, разположена в таен подземен свят, пропит с магия и романтика – място на пирати, художници, любовници и измамници.

Веднага след излизането си през ноември миналата година вторият роман на Ерин Моргънстърн обра овациите не само на почитателите на фентъзи жанра по света, но и на критиката. „Publishers weekly“ определя книгата като „любовно писмо до библиофилите – мечтателно, необичайно и истински вълнуващо“, а „Kirkus reviews“ я наричат „амбициозно и омагьосващо съкровище, пропито с тайнственост и страст“.

Изящно написаната история отвежда читателите дълбоко под земната повърхност, на бреговете на Беззвездното море. Там има лабиринт от тунели и зали, пълни с истории. Входовете, които водят до това светилище, често са скрити – насред избуялата горска трева, в нечий дом или там, където видимото е невидимо. Но тези, които търсят, ще намерят. Техните врати ги очакват.

Закари Езра Роулинс търси своята врата, макар да не го осъзнава. Той следва песента на няма сирена, която необяснимо му подсказва, че е предназначен за друго измерение. Когато открива мистериозна книга в университетската библиотека, той започва да чете, завладян от истории за нещастно влюбени затворници, изгубени градове и безименни послушници. Прелистването на страниците го отвежда до история за собственото му детство, невъзможно написана в книга, много по-стара от него.

Пчела, ключ и меч, изографисани на корицата, водят Закари към двама души, които ще променят хода на живота му – пламенната и загадъчна Мирабел и босоногия красавец Дориан. Насред извиващите се тунели, пълни с книги, в позлатените бални зали и на потъмнелите от вино брегове, се простира централата на тайно общество, за чиято съдба се води ожесточена битка. Докато тримата навлизат все по-дълбоко в тайните, митовете и историите на тази интригуваща вселена в търсене на отговори, орисниците хвърлят заровете на една любовна история отвъд границите на времето.
 

ПОРЪЧАЙТЕ ТУК

На бреговете на „Беззвездното море“
„Алто комюникейшънс енд пъблишинг“ ООД
„Алто комюникейшънс енд пъблишинг“ ООД

Сайтът ни използва Бисквитки (Cookies). За повече информация, може да посетите: