За контакти +359879 009 566
+359878 903 665
Излиза нова поредица със знаковите творби на Никос Казандзакис

Излиза нова поредица със знаковите творби на Никос Казандзакис

Поредицата на издателство „Ентусиаст“ с емблематичните творби на Никос Казандзакис излиза отново на българския пазар с изцяло променен облик. Знаковите книги на един от най-значимите европейски и световни писатели ще бъдат публикувани с нова съвременна визия и стилно оформление, дело на арт директора на „Ентусиаст“ Яна Аргиропулос.

Първото заглавие от луксозната серия с твърди корици, което ще зарадва библиофилите у нас, е „Последното изкушение“. Книгата излиза в навечерието на Великден в превода от гръцки език на Георги Куфов, удостоен с най-високото гръцко отличие „Златен кръст на Почетния легион“ за своя принос към културното сътрудничество между Гърция и България именно заради работата си върху произведенията на Казандзакис.

Без съмнение „Последното изкушение“ е една от най-философските, но и противоречиви творби на писателя, в основата на която стои върховният дълг на борещия се човек – безспирната, безмилостната борба между духа и плътта. В тази книга критиците съзират Новото евангелие, апокрифната човешка изповед на Божия син. Джанет Маслин от в. „Ню Йорк Таймс“ пише: „Радикален и напълно революционен, „Последното изкушение“ преосмисля божественото през човешкия избор.“

Според Казандзакис загадката на Христос не е загадка само на една определена религия, а е общочовешка, защото „всеки човек е богочовек, плът и дух“. „Във всеки човек пламва борбата между Бога и човека, а същевременно – и копнежът за помирение“.

„За да дам един най-висок образец на борещия се човек, за да покажа, че не трябва да се бои от страданието, от изкушението и смъртта, защото всички те могат да бъдат победени, дори са победени, затова бе написана тази книга“, споделя в предговора към романа Казандзакис.

След „Последното изкушение“ предстоят нови издания на „Алексис Зорбас“, „Капитан Михалис“, „Рапорт пред Ел Греко“, „Христос отново разпнат“ и „Змия и лилия“. А съвсем скоро избрани пътеписи на Никос Казандзакис за първи път ще достигнат до българските читатели в книгата „Пътешествайки“.

ПОРЪЧАЙТЕ ТУК

Излиза нова поредица със знаковите творби на Никос Казандзакис
„Алто комюникейшънс енд пъблишинг“ ООД
„Алто комюникейшънс енд пъблишинг“ ООД

Сайтът ни използва Бисквитки (Cookies). За повече информация, може да посетите: