За контакти +359879 009 566
+359878 903 665
По магическите релси със „Сребърната стрела“

По магическите релси със „Сребърната стрела“

Лев Гросман повежда малките читатели на вълшебно приключение, изпълнено с въображение и надежда за бъдещето, с вълнуващия си роман „Сребърната стрела“, издаван от „Ентусиаст“. Книгата е първото заглавие на нашумелия американски автор, което излиза у нас, и се очаква да зарадва всички, запленени от магията на „Хрониките на Нарния“ и творбите на Роалд Дал.

Лев Гросман е американски романист и журналист. Близо 15 години работи в сп. „Таймс“ като литературен критик и водещ автор по темата за технологиите. Гросман получава огромна популярност в САЩ с книгите, включени в Трилогията за магьосниците: „Магьосниците“, „Кралят на магьосниците“ и „Земята на магьосниците“. Те се превръщат в №1 бестселъри на в. „Ню Йорк Таймс“, преведени са на над трийсет езика и по тях е направен телевизионен сериал.

Най-новият му роман за деца „Сребърната стрела“, публикуван за първи път през септември 2020 г., следва същия успех и попада сред най-продаваните заглавия на в. „Ню Йорк Таймс“, „Уол Стрийт Джърнал“ и сп. „Пипъл“. Съвсем скоро се очаква и неговото продължение.

„Сребърната стрела“ на Лев Гросман е специална книга. Приключенска история, изпълнена с живот и истинско чувство, и разказана с блестящ, непретенциозен стил, който родителите с удоволствие ще четат на глас“, пишат от в. „Уол Стрийт Джърнал“.

Главните герои, Кейт и брат ѝ Том водят скучен, безинтересен живот. И ако техните скучни, безинтересни родители са пример за бъдещето, то те няма на какво интересно да се надяват. Защо Кейт не може да има вълнуващи приключения и да спасява света като хората в книгите? Предстоящият ѝ единайсети рожден ден се очертава да бъде напълно обикновен, докато нейният мистериозен и крайно безотговорен вуйчо Хърбърт – когото тя никога не е срещала – не я изненадва с най-неочаквания, странен и неподходящ подарък на всички времена: огромен парен локомотив, наречен Сребърната стрела.

Родителите на Кейт и Том искат веднага да го върнат там, откъдето е дошъл. Но Кейт и Том имат други идеи – както и Сребърната стрела – и скоро се понасят по магически релси към далечни земи, в компанията на екзотични животни, които, както се оказва, могат да говорят. Водени от любопитство, вълнение, находчивост и тръпка от неизвестното, Кейт и Том се понасят на пътешествие, което ще помнят цял живот. И кой знае... може би в крайна сметка ще спасят света.

ПОРЪЧАЙТЕ КНИГАТА ТУК

По магическите релси със „Сребърната стрела“
Алто комюникейшънс енд пъблишинг ООД
Алто комюникейшънс енд пъблишинг ООД

Сайтът ни използва Бисквитки (Cookies). За повече информация, може да посетите: