За контакти +359879 009 566
+359878 903 665
Внимавайте, майки и бащи! „Мимето“ се завръща

Внимавайте, майки и бащи! „Мимето“ се завръща

Имат си мама и татко дете – и за детето си грижат се те. Гледат го, сякаш е цвете в саксия, всичко поднасят му те на тепсия.

В годините назад вероятно много деца са слушали по свой адрес тези строфи от вечната поема на Асен Босев „Мимето“, която се е превърнала в неотменна част от порастването на няколко поколения. Ето защо в навечерието на 108-мата годишнина от рождението на писателя сатиричната книжка излиза отново в оригиналния си вид с емблематичните илюстрации на Борис Димовски.

Именно „Мимето“ поставя началото на амбициозната поредица на „Ентусиаст“ „От библиотеката на мама“, в която предстои да бъдат преиздадени знакови детски творби на български автори. Така съвременните малки читатели ще имат възможност да се докоснат до книжните съкровища от детството на своите родители, но и да опознаят един нов художествен свят.

Колкото до историята на Мимето – за мнозина тя звучи познато, но винаги е актуално предупреждение към големите – как да се държат с малките. Според редактора на книгата Гергана Рачева тази колоритна героиня отдавна се е превърнала в нарицателно име за всички глезени деца, задушени с прекомерна обич от своите майка и татко.

Историята на капризното и мързеливо дете, около което се въртят всички вкъщи, се повтаря, припомня се укорително през годините, през смях и болка... Но си остава все така ярко доказателство, че Миметата не само не намаляват, а и днес е лесно да бъдат разпознати навсякъде около нас.

Затова внимавайте, майки и татковци, баби и дядовци! Защото „Мимето“ се запътва към младите читатели, за да забавлява и поучава сладкодумно и с усмивка.

СВАЛЕТЕ ИЛЮСТРАЦИИ ЗА ОЦВЕТЯВАНЕ ТУК:

Илюстрация 1

Илюстрация 2

 

ПОРЪЧАЙТЕ КНИГАТА ТУК

Внимавайте, майки и бащи! „Мимето“ се завръща
„Алто комюникейшънс енд пъблишинг“ ООД
„Алто комюникейшънс енд пъблишинг“ ООД

Сайтът ни използва Бисквитки (Cookies). За повече информация, може да посетите: