За контакти +359879 009 566
+359878 903 665
Всичко, което мислех, че знам

Всичко, което мислех, че знам

Необикновената история на една тийнейджърка със сърдечна трансплантация представя новоизгряващата писателка Шанън Такаока в книгата „Всичко, което мислех, че знам“. Дебютният роман на американската авторка, издаван у нас от „Ентусиаст“, разкрива обратите в живота на младо момиче, за което новото сърце означава напълно нов живот и много неочаквани възможности.

Шанън Такаока започва да пише едва 12-годишна, вдъхновена от имена като Маделин Ленгъл, Шарлот Бронте, Нийл Геймън и редица други. Признава, че ѝ харесва да пише книги за тийнейджъри, защото тези години обикновено са време на много промени и нови преживявания – израстване, намиране на своето място в света и, може би, дори изживяване на първата си любов.

Главната героиня в първия ѝ публикуван роман „Всичко, което мислех, че знам“ е седемнайсетгодишната Клоуи. Тя е перфектната ученичка с изграден план за бъдещето си: ще учи усърдно, ще изкара добри оценки и ще влезе в престижен колеж. Но един ден неочаквано животът ѝ се преобръща – оказва се, че тя се нуждае от ново сърце и осъществяването на мечтите ѝ ще трябва да почака.

Осем месеца след сърдечната трансплантация Клоуи не е в колеж, а посещава лятно училище с изоставащите с уроците ученици. Всичко, което иска, е да грабне дъската за сърф и да яхне вълните. Вместо да се заобикаля с книги и учебници, тя изследва новите си интереси с приятелката си от лятното училище – Джейн. Промяната на желанията ѝ след сърдечната трансплантация е невероятно странна и феномен, който не може да бъде обяснен от никого. Когато Клоуи започва да се учи да сърфира, тя среща инструктора ѝ Кай, който е изключително привлекателен.

Сърфирането обаче не е единственото необичайно нещо в новия живот на Клоуи. Тя има и натрапчиви сънища, в които катастрофира с мотоциклет в тунел, и си спомня за хора и места, които не е познавала преди. Дали нещо се случва със съзнанието ѝ, или има напълно различно обяснение за всичко?

Докато привличането между нея и Кай расте, Клоуи започва да подлага на съмнение всичко, което някога е мислила, че знае за живота, за смъртта, за любовта и за реалността, която обитаваме. И скоро ще разбере защо.

ПОРЪЧАЙТЕ КНИГАТА ТУК

Всичко, което мислех, че знам
„Алто комюникейшънс енд пъблишинг“ ООД
„Алто комюникейшънс енд пъблишинг“ ООД

Сайтът ни използва Бисквитки (Cookies). За повече информация, може да посетите: