За контакти +359879 009 566
+359878 903 665
3 трилъра, които ни оставят без дъх

3 трилъра, които ни оставят без дъх

Искате роман, който да е забавен и вълнуващ? Обичате книгите, в които страниците сами се обръщат, защото историите в тях са толкова увлекателни? Харесва ви да се вълнувате, да изпитвате тръпка и напрежение докато четете?

Тогава подходящото четиво за вас е някой трилър, защото те са точно такива. Уникално е усещането да четеш глава след глава с чувство на вълнение всеки път, когато прелистваш страницата. Да гадаеш, да изследваш, да правиш предположения. Да утолиш жаждата си за добра мистериозна история.

Днес ще ви представим три изключителни заглавия, които отговарят на всички изисквания за добър трилър.

 

Тишина, Розамънд Лъптън

„Тишина“ е мразовита и емоционална история, която никога няма да забравите. Действието се развива в Аляска – красотата на това магично място контрастира с бруталния и горчив студ и го превръща в идеален фон за този завладяващ трилър.

Съпругът на Ясмин е жертва на смъртоносен пожар, който унищожава цяло село в Северна Аляска. Полицията бързо приключва случая, Мат е обявен за мъртъв. Но Ясмин вярва с цялото си сърце, че съпругът ѝ е жив и че може да бъде спасен. Тъй като знае, че никой не търси Мат, тя тръгва с дъщеря си Руби през Аляска в една от най-лошите зими, решена да намери любимия си. Руби е само на десет и е глуха. А някой ги преследва и се опитва да ги убие.

Студът е убийствен, но той не е единственият враг. Има нещо ужасно нередно около смъртта на Мат и то преследва майката и детето от началото до самия край на пътя им – докато всички парчета от пъзела най-сетне щракват на мястото си. Смъртоносният студ, тъмнината и страхът от преследването са толкова реалистично описани, че на моменти физически можеш да усетиш ужаса на героите.

Но силата на този роман е не само в отличната криминална история, а в истински важните въпроси, които авторката поставя и които дълго след това остават в съзнанието на читателя. Въпросите за семейната любов и предаността, за връзката между родител и дете, за предателството и алчността. И за силния глас на едно глухо дете, което никога няма да забравите.

Повече за книгата ТУК.

 

Всичко, което искаш да бъда, Минди Мехия

Заглавието на романа не те подготвя дори бегло за този невероятен психологически трилър и за задушаващото напрежение, което пропълзява дълбоко под кожата ти без да осъзнаваш.

Хети Хофман е перфектната дъщеря, вярната приятелка, талантливата актриса, красавицата, любимата ученичка. Но коя е тя всъщност? Отговорът на този въпрос остава тайна за всички, докато Хети не се превръща в... мъртво момиче.

Обезобразеното ѝ тяло е намерено в ъгъла на изоставен хамбар на брега на езерото, а случилото се разтърсва целия град. Кой е жестокият убиец, който е отнел живота на едно обичано от всички осемнайсетгодишно момиче?

Историята е разказана от три гледни точки – жертвата Хети, учителят Питър и разследващият шериф Дел. Всеки от тях ни разкрива допълнителни детайли от живота на младото момиче и изглежда сякаш ни дава цялата информация, от която се нуждаем. Но на отделни парчета, които не знаем къде да поставим в общата картина.

Напрежението расте с всяка глава – чак до самия край, докато самоличността на убиеца и причината за това страховито престъпление са разкрити. Ужасната причина за смъртта на едно младо момиче, приело да бъде всичко, което другите искаха тя да бъде.

Повече за книгата ТУК.

Анатомия на един скандал, Сара Вон

Романът притежава всички елементи, които правят един трилър напрегнат и завладяващ. Ярки и интригуващи герои, емоционални връзки и интимни детайли, които карат историята да оживее. Перфектно обмислен сюжет с драматичен обрат и силен финал.

Историята е разказана от различни гледни точки, но двете основни са на Кейт и Софи. Кейт е прокурорът, който изправя пред съда правителствен министър, обвинен в изнасилване. Софи е съпругата на министъра, която сама подхранва вярата си, че мъжът до нея е съвършен и отказва да приеме, че някога би могъл да извърши подобно ужасяващо престъпление.

Двете жени са изключително сложни и завладяващи героини и именно интересът на читателя към тях тласка историята напред. Обвиняемият Джеймс е грижовен баща, обаятелен мъж и успял политик, но дали похотта му е достатъчно обсебваща, за да го направи изнасилвач?

„Анатомия на един скандал“ е едновременно съдебна драма и портрет на един брак. Това е въздействаща провокативна психологическа драма, която ни сблъсква с теми като насилието над жени, злоупотребата с власт и заблудата, че можеш истински да познаваш човека до себе си.

Повече за книгата ТУК.

Пожелаваме ви приятно четене!

3 трилъра, които ни оставят без дъх
„Алто комюникейшънс енд пъблишинг“ ООД
„Алто комюникейшънс енд пъблишинг“ ООД

Сайтът ни използва Бисквитки (Cookies). За повече информация, може да посетите: