За контакти +359879 009 566
+359878 903 665
Послушай тялото си и засияй! Лесни съвети от Лиз Бурбо и Дорийн Върчу

Послушай тялото си и засияй! Лесни съвети от Лиз Бурбо и Дорийн Върчу

Всеки от нас се стреми да води балансиран живот, да отвори съзнанието си към нови начини на мислене, да се пребори със стреса и състоянията на тревожност. Изолацията е време за промени. За мнозина тази мисия не е лесна, но не забравяйте, че началото е най-трудно. Затова събрахме съветите на двама автори, чиито духовни съвети и напътствия са помогнали на хиляди хора по целия свят – Лиз Бурбо и Дорийн Върчу. Вижте ги:

Лиз Бурбо: Бъди такъв, какъвто не искаш да бъдеш. Само тогава ще се превърнеш в онзи, който искаш да си.

Щастие, спокойствие, радост, сбъдване на мечтите и желанията, преоткриване на огромния жизнен и творчески потенциал, който носи всеки един от нас – в „Слушай своето тяло“ Лиз Бурбо, признат лидер в сферата на личностното развитие, доказва, че всичко това е възможно. Защото отговорът на всички проблеми, тревоги и неразположения сме самите ние.

Ние сме това, което мислим и в което вярваме.

Мисълта е образ, който изпращаме в невидимия свят. Когато създаваме тази картина и я подхранваме със сила, постепенно Й даваме живот. Тази мисъл се храни от нашите чувства и емоции. Според Бурбо ние можем да създадем това, което желаем. Започваме в ментален план (като си го представяме), след това в емоционален план (като го усещаме, сякаш вече е тук) и най-накрая във физически план (с конкретни действия). Не бива обаче да забравяме, че няма да разрешим нито един проблем, като обвиняваме останалите – те не са виновни за нищо.

Никой не притежава силата, нито е длъжен да те прави щастлив.

Тук най-важното понятие е отговорност. Единствените отговорни за това, което се случва, сме самите ние. И е време да спрем да мислим, че сме отговорни за щастието или нещастието на другите.

Единственият начин да скъсаме с всяка връзка и да се освободим от лошите мисли и омразата, е истинската ПРОШКА.

Oмразата е синоним на разочарование от любовта. Можем да простим само при положение, че преди това сме признали нашата отговорност. Това ще ни помогне да проявим съчувствие към другия и по този начин да се помирим. Постепенно ще осъзнаем, че човекът, когото сме осъдили, е осъждал нас.

Нашето его блокира движението на енергията ни.

Според Лиз Бурбо сме стигнали до ключов момент в историята на човечеството, защото не можем нито да се върнем назад, нито да заровим глава в пясъка. Живеем във време на духовност, което ни учи, че всичко, което избираме да имаме, и всичко, което решаваме да правим, винаги трябва да бъде с цел да бъдем, каквито искаме да сме. За да успеем, повече от всякога трябва да осъзнаем, че нашето его, което е напълно въображаемо, ни пречи да осъществим плана на живота си, който е да помогнем на душите ни да се пречистят и израснат. Когато владеем егото си, болестите ни напускат, а сърдечните отношения се подобряват в голяма степен.

Лиз Бурбо го доказва с още една своя книга „Твоето тяло казва: Обичай се!“ – най-изчерпателният наръчник за метафизичното значение на болестите. Както подсказва и заглавието на книгата, всяко неразположение ни приканва да се обичаме повече.

Защото, когато се обичаме, оставяме нашето сърце да ръководи живота и егото ни.

Бурбо е убедена, че всеки здравословен проблем е външна проява на психологически или емоционален такъв, но бързо осъзнава, че да се посочи метафизичната причина за болестта, не е достатъчно. Нужно е да се помогне на хората да се освободят от чувството за вина и най-вече да се приемат такива, каквито са, във всеки един момент. Най-важното е да потърсим подсъзнателните си нужди, да променим начина си на мислене, вярванията, които ни пречат да задоволяваме тези нужди, както и страховете, които са ги предизвикали.

Започнете с три лесни стъпки:

1. Не се обвинявайте – не сте виновни за пандемията по света, не сте виновни, че ваш приятел е останал без работа и не сте виновни, че е изгорял харддиска на вашия съсед. Не поемайте всички вини върху раменете ти.

2. Не се опитвайте да помогнете на всички – съгласни сме, че ако възрастната ви съседка има нужда да й помогнете с покупките, ще го направите, но не се опитвайте да се намесите в любовните разочарования на сестра си или да издържате брат си.

3. Отделете си време (сега го имате) да преосмислите всички токсични отношения, които сте поддържали. Дайте си сметка от какво можете да се освободите и запазете отношенията, които ви носят спокойствие и чувство на удовлетвореност.

Според уважавания духовен учител Дорийн Върчу именно страховете ни са основните причинители на стреса. В „Събуди сиянието в теб“ Върчу говори за това как по-чувствителните от нас се влияят от негативизма, драмата и травмите. Ето нейните съвети за „драма детокс“ в 5 стъпки:

1. Определете дата, на която ще започнете детоксикацията. Запишете я в бележника си или я отбележете на календара в телефона си.

2. Решете колко дълго ще продължи пречистването. Бъдете реалисти, за да избегнете разочарованието. На първо време три дни е добър период. Ако всичко върви добре, можете да увеличите продължителността.

3. Съставете списък с всички модели на поведение, от които искате да се въздържате. Например някои от следните стресиращи фактори:

- Гледане на напрегнати и драматични филми и телевизионни предавания.

- Четене на лоши новини.

- Общуване в социалните мрежи с „приятели“, които ви напрягат.

- Претоварване с работа (стресиращо е да работите за продължителен период от време над 10 часа).

- Слушане на агресивна музика.

- Прием на кофеин, никотин или други стимуланти, които причиняват тревожност.

- Казвате „да“, когато в действителност искате да откажете.

- Четене на „жълти“ издания за живота на звездите

4. Веднъж започнали процеса на детоксикация, действайте стъпка по стъпка. Това означава да се концентрирате върху поведението си в момента, вместо да се тревожите за утрешното предизвикателство. Повтаряйте си: Точно сега избирам да се въздържам от... (опишете стресора, от който искате да се освободите). Отбележете как се чувствате по време на детоксикацията в сравнение с начина, по който сте се чувствали преди.

5. Изгответе алтернативни планове за действие и поведение в моментите, в които желанието да се върнете към драмата ще бъде особено силно.

6. Награждавайте се със собствен ритуал след всяка успешна фаза. Препоръчваме ви да се поощрявате с емоционална награда за лично удовлетворение или да си устройвате празник за тялото – домашна маска или пилинг винаги са добра идея.

Време е да събудим сиянието в себе си, защото то винаги е било там. И моментът да го преоткрием е точно сега.

ПП: За да се погрижите и за тялото, и за душата си, Ви съветваме да практикувате йога вкъщи. Добър помощник е книгата „Пълно ръководство по йога“, а повече за нея вижте ТУК.

 

Послушай тялото си и засияй! Лесни съвети от Лиз Бурбо и Дорийн Върчу
„Алто комюникейшънс енд пъблишинг“ ООД
„Алто комюникейшънс енд пъблишинг“ ООД

Сайтът ни използва Бисквитки (Cookies). За повече информация, може да посетите: