За контакти +359879 009 566
+359878 903 665
„Картина в пясъка“ – епична житейска сага за вярата, надеждата, терора и киното

„Картина в пясъка“ – епична житейска сага за вярата, надеждата, терора и киното

Завладяващ, драматичен и проникновен, най-новият роман на Питър Блаунър покорява литературната сцена още с премиерата си в началото на 2023 г. Базирана на истински събития, „Картина в пясъка“, издание на „Ентусиаст“, пресъздава политическия смут, който обхваща Близкия изток преди седем десетилетия, и умело вплита моменти от заснемането на филмовата класика „Десетте Божи заповеди“. Книгата получава множество отзиви от световни медии и авторитети като Стивън Кинг и Кристин Хана, което я превръща в едно от най-търсените заглавия в САЩ за тази година.

Питър Блаунър е американски писател, журналист, сценарист и телевизионен продуцент. Започва кариерата си в списание „New York“, но много скоро след това се насочва към литературата. Автор е на девет книги, преведени на над 25 езика, като първият му роман „Slow Motion Riot“ печели наградата „Едгар Алан По“ за най-добър дебют. Посвещава над две десетилетия на работата по романа „Картина в пясъка“ и многократно пътува до Кайро, за да пресъздаде автентичната арабска атмосфера.

Али е роден в Египет „в периода между две войни, на границата между два свята“. Затова, когато внукът му Алекс решава да замине за Близкия изток, за да се включи в свещена война, и отказва да комуникира със семейството си, Али се свързва с него с една последна молба. Ако Алекс продължи да поддържа връзка, дядо му ще сподели с него – и единствено с него – ръкопис с тайната история на собствения си живот, която досега е пазил от семейството си.

Това е приказка за неговото романтично и сърцераздирателно минало в постреволюционния Египет през 50-те години на миналия век. Младият филмов фанатик Али постига мечтата си и получава работа в продукцията „Десетте Божи заповеди“ на легендарния режисьор Сесил Б. Демил. Представата на Али за златно бъдеще като филмов магнат обаче се преобръща, когато неволно е уловен в мрежа от политически, шпионски и реални събития, които променят хода на историята.

Али не е разказвал преживяванията си повече от половин век, но сега е принуден да разрови миналото, за да помогне на млад мъж да не допуска същите пагубни грешки, които той самият е направил толкова отдавна.

„Рядко ми се случва да прочета книга, която да ми припомни защо първоначално се влюбих в разказването на истории“, споделя Стивън Кинг. „Но тази книга е точно такава.“

„Картина в пясъка“ – епична житейска сага за вярата, надеждата, терора и киното
„Алто комюникейшънс енд пъблишинг“ ООД
„Алто комюникейшънс енд пъблишинг“ ООД

Сайтът ни използва Бисквитки (Cookies). За повече информация, може да посетите: