За контакти +359879 009 566
+359878 903 665
Ирена Григорова изследва скритото наследство на Балканите

Ирена Григорова изследва скритото наследство на Балканите

Известната журналистка търси обяснение за мистериозните археологически находки


Историята на човечеството определено крие много тайни. С течение на годините учените правят все по-озадачаващи открития, предизвикващи спорни въпроси по отношение на произхода и еволюцията на човека. Новото проучване на журналистката Ирена Григорова разглежда необикновените артефакти, намерени на териториите на България и Балканския полуостров. „Скрито наследство“, публикувана от „Апостроф“, хвърля светлина върху различни от общоизвестните разбирания за историята.

След успеха на книгите ѝ „Прастари времена“, „Скитник в мрака. По стъпките на Вълчан войвода и неговото злато“, „Мистичните пътеки на България“ и „Мистичните пътеки на България II“ Ирена Григорова отново връща читателите в древността. Този път тя се съсредоточава върху Балканите и изследва старателно замаскирани находки, които от десетилетия стоят заключени в различни архиви и академичните среди не им отдават нужното значение.

„Скрито наследство“ започва с разгадаването на гръцката митология и ролята на боговете в живота на първите цивилизации. Преминава през мистериите в еволюцията на човека и липсващото звено. И показва странни артефакти и изображения, за които науката няма логично обяснение. За да събере частите от този тайнствен пъзел, авторката няколко години обикаля музеите в България, Сърбия, Босна и Херцеговина, Косово, Черна гора, Северна Македония, Румъния, Гърция и Турция.

Журналистката търси отговори на въпроси като: Защо човешките тела не са пригодени за живот на Земята? Къде е липсващото звено в човешката еволюция? Портрети на кои божества изобразяват хората от праисторията? Възможно ли е тези божества да не са родени тук, а да са дошли от Космоса? Защо в православната иконопис от епохата на Възраждането има толкова много неканонични изображения?

С настоящата книга Ирена Григорова призовава хората да оставят настрана всички стереотипи, които са им внушавани през годините. Да се абстрахират и да погледнат по нов начин към тези истории, защото това е скритото наследство на човечеството и е време то да бъде показано.

Ирена Григорова изследва скритото наследство на Балканите
„Алто комюникейшънс енд пъблишинг“ ООД
„Алто комюникейшънс енд пъблишинг“ ООД

Сайтът ни използва Бисквитки (Cookies). За повече информация, може да посетите: