За контакти +359879 009 566
+359878 903 665
Ново издание на „Лъв без опашка“ от Ангел Каралийчев

Ново издание на „Лъв без опашка“ от Ангел Каралийчев

Вълнуващата приказка попада отново в ръцете на малките читатели

 

Поучителната история за смелостта и братската преданост на обичания детски автор Ангел Каралийчев публикува „Ентусиаст“. „Лъв без опашка“ излиза с характерните илюстрации на Любен Зидаров, които се превръщат в класически пример за точен и ясен прочит на художника, ярък и благодатен за въображението на най-малките. Специално за новото издание Зидаров добавя нови щрихи към цялостната композиция.

След „Топлата ръкавичка“ и „Майчина сълза“, още една от творбите на Каралийчев заема мястото си в поредицата „От библиотеката на мама“ на „Ентусиаст“. Така малките читатели ще могат да се докоснат до емблематични произведения от детството на родителите си и да открият един нов художествен свят.

Милата Зайка Зелкова има своите майчини тревоги с болната си рожба на име Сребърно мустаче. Смелото му братче Лъв без опашка не се колебае и решително тръгва да търси лек. По пътя му се случват интересни преживявания и неочаквани срещи с други животни, които авторът разказва с ведро чувство за хумор.

Според редактора на книгата Гергана Рачева в необятното творчество на Ангел Каралийчев има истории, които са особено любими и препрочитани от децата. Чрез тях те се запознават с вълшебния свят на приказките и невероятните приключения на героите, някои от които ще останат завинаги в сърцата им.

Ново издание на „Лъв без опашка“ от Ангел Каралийчев
„Алто комюникейшънс енд пъблишинг“ ООД
„Алто комюникейшънс енд пъблишинг“ ООД

Сайтът ни използва Бисквитки (Cookies). За повече информация, може да посетите: