За контакти +359879 009 566
+359878 903 665

Спящата красавица

Путин, войната и ние. Апокалипсисът - ужасни факти от Русия, Украйна и България
Путин, войната и ние. Апокалипсисът - ужасни факти от Русия, Украйна и България
Чудните приказки на баба. В градината
Чудните приказки на баба. В градината
Автори: Братя Грим , Катина Пеева 36208
22.00 лв. 2999-10-10 Печатно издание
Наличност: Наличен

ISBN: 978-619-164-597-8

Това издание на една от най-любимите приказки на Братя Грим – „Спящата красавица“ – представя на читателите забележителните илюстрации на художничката Катина Пеева. Те са по-скоро интуитивни, асоциативни, препращащи към други вълшебни истории и митове, свързани с така характерните за приказките мотиви – борбата между доброто и злото, светлината и мрака, живота и смъртта и неизменното пробуждане и възцаряване на справедливостта накрая.

Илюстрациите по „Спящата красавица“  се появиха  като продължение, надграждане на един стар мой проект – серия от портрети на  герои от класически вълшебни приказки,  жанр, който винаги ме е привличал и вълнувал – казва Катина Пеева. – Стилът, който съм използвала, е по-сложен, по-натурен от нещата, които съм рисувала досега. За мен работата по тази книга беше експеримент и лично предизвикателство.

 

Автор

Братя Грим

Братя Грим са немски фолклористи и лингвисти. Те са най-известни със сборника си „Детски и домашни приказки“, който насърчава съвременното изучаване на фолклора. Днес братя Грим попадат сред най-значимите учени на своето време.

Якуб (1785-1863) и Вилхелм (1786-1859) Грим са най-големите от шестте деца в семейството на адвоката Филип Вилхелм. По стъпките на баща си двамата...

Катина Пеева

Катина Пеева е родена през 1980 г. в София. През 1999 г. завършва курс по класическа анимация при Пройко Пройков, след което в продължение на 6 години работи като асистент-аниматор.

През 2006 г. завършва специалност „Сценография за куклен театър“ в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“, където от 2009 до 2014 г. работи като гост-преподавател – асистент на проф. Майя ...

Допълнителна информация

Година 2024
Превод Димитър Стоевски
Оригинален език Немски
Художник Катина Пеева
Дизайн Катина Пеева | Адаптация: Яна Аргиропулос
Обем 32 с.
Формат 21,5 х 25 см
Корици Твърди
Категории Enthusiast Children's Books

За медиите

„Спящата красавица“ е несъмнено една от любимите приказки на децата по цял свят. Вечната класика на братя Грим е отново тук под знака на „Ентусиаст“ със завладяващите илюстрации на Катина Пеева. В продължение на две години художничката влага своя талант, за да вдъхне нов живот на тази история и да плени читателите от всички възрасти със своята артистичност.

Настоящото издание представя непреходната приказка през погледа на Пеева, който приканва малки и големи да направят повторен прочит на историята за прокълнатата принцеса. Илюстрациите са интуитивни и асоциативни, препращащи към други вълшебни разкази и митове, в които обичайните мотиви са животът и смъртта, светлината и мракът и неизменното възцаряване на справедливостта.

Водени от мисълта, че народното творчество изразява вечните радости, скърби, надежди и страхове на човечеството, немските фолклористи и лингвисти Якоб и Вилхелм Грим увековечават „Спящата красавица“ в своята колекция от детски и домашни приказки, предавани устно от поколение на поколение. Със своите теми за любовта, съдбата и триумфа на доброто над злото, историята продължава да се съхранява във времето и културата.

Този елегантен вид на книгата с изящни образи и пейзажи, прецизни детайли и наситени цветове умело пренася читателите в магичното царство, което заспива непробудно в очакване на заветната целувка.

„Илюстрациите по „Спящата красавица“ се появиха като продължение, надграждане на един стар мой проект – серия от портрети на герои от класически приказки, жанр, който винаги ме е привличал и вълнувал“, споделя Катина Пеева. „Стилът, който съм използвала, е по-сложен, по-натурен от нещата, които съм рисувала досега. За мен работата по тази книга беше експеримент и лично предизвикателство.“

Доставка

ДОСТАВКА

Поръчаните стоки се доставят чрез куриерскa фирмa „СПИДИ“, след като Потребителят избере начина и съответната цена за доставка на посочения от него адрес при регистрация на enthusiast.bg.

СРОК НА ДОСТАВКА

Направената поръчка ще бъде изпратена в срок до 48 часа на посочения от Потребителя адрес за доставка, и ще бъде доставена спрямо времевия диапазон за съответната услуга, предоставена от съответната куриерска фирма.
Поръчки направени след 14:00 ч. ще бъдат изпълнявани най-рано на следващия работен ден.

Ако желаете вашата поръчка да бъде изпратена възможно най-бързо, моля звъннете на телефон:

+359 878 903 665 или +359 879 009 566.

Доставката се извършва само в работни дни.

ЦЕНИ НА ДОСТАВКА

enthusiast.bg ползва преференциални цени за всички свои пратки в рамките на страната касаещи услугата „врата- врата“, „врата - офис“, „oфис-офис“, „офис-автомат“ (услугата до автомат на куриерската фирма е най-евтин! Препоръчваме този вариант за доставка)
За улеснение на Потребителите и с цел избягване на грешки, enthusiast.bg използва адаптивен модул, който при направена поръчка автоматично предоставя избор на Потребителя за начина на доставка, информирайки го за съответната цена за доставка.

*За повече информация – ценова листа „Спиди“

Стойността на куриерската услуга се заплаща от клиента при доставка.
При доставка с наложен платеж, дължимата сума за стойността на поръчката и куриерската услуга се заплаща в брой на куриера срещу товарителница с опис.
Горните условия важат за доставки на територията на Република България.

За доставки извън страната, моля пишете на email адрес: dimitrov@enthusiast.bg и/или sales@enthusiast.bg. За доставки извън страната се изпозлват: "Български Пощи" АД, куриерска фирма Спиди - DPD или друг куриер спрямо изискванията на клиента.

Актулизирана информация на 31.01.2023 г.

Сайтът ни използва Бисквитки (Cookies). За повече информация, може да посетите: